korinthos24.gr
20230726_080306
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Βραχάτι Κορινθίας τίμησε την Αγία Παρασκευή

Κοινοποίηση

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναός Αγίας Παρασκευής Βραχατίου από εχθες Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023, που τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό πλειάδας Ιερέων κατά την διάρκεια του οποίου ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ομίλησε για την εορτάζουσα Άγια Παρασκευή και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του επιχώριου ιεράρχη κ. Διονυσίου.

Πριν την απόλυση του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πάνδημος Λιτάνευσης της Ι. Εικόνος στους δρόμους της πόλεως του Βραχατίου.

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό, ο Μητροπολίτης Κορείνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον π. Ειρηναίο Κόϊκα εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Κυριάκο Σκλία, τον Αιδεσ. π. Μιχαήλ Μαρνέζη, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Μπολατίου και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Κατά την Θ. Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μνημόνευσε και δεήθηκε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων πιλότων Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ομίλησε ερμηνεύοντας την Αποστολική και Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και επισημαίνοντας ότι ο Μωσαϊκός νόμος ήταν «παιδαγωγός» που μας φρουρούσε και μας προετοίμαζε να δεχθούμε την Πίστη στον Ιησού Χριστό, δια της οποίας είμαστε όλοι τέκνα του Θεού και νέοι άνθρωποι. Δεν σώζεται κανείς μόνο με τα έργα του νόμου αλλά και με τα έργα της Πίστεως.

Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη στον Χριστό. Αυτό έπραξε και η εορταζομένη Αγία Παρασκευή που δεν δίστασε να απολέσει τα πάντα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη Της στον Θεό. «Ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω ὑμᾶς ὡς πρόβατα ἐν μέσῳ λύκων» (Ματθ. ι’. 16)·μας λέει ο Κύριος, δηλαδή, όποιος είναι Χριστιανός δεν γίνεται αποδεκτός από τους ανθρώπους, γιατί ο Χριστιανός είναι ο άνθρωπο που πάει ενάντια στο ρεύμα και που με την εμπιστοσύνη του στον Θεό μπορεί να κατορθώσει τα πάντα. Σαφέστατα όμως, όχι αυτά που ο κόσμος θεωρεί ως υλικά και εγκόσμια αγαθά, αλλά τα πνευματικά αγαθά και τις αρετές που είναι τα «κοσμήματα», τα οποία ο Θεός χαρίζει στους Πιστούς ανθρώπους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εκτός της Εκκλησίας άνθρωποι, δεν μπορούν να κατανοήσουν τους Πιστούς και ως λύκοι, ακόμα και προβατόσχημοι, προσπαθούν να κατασπαράξουν τις ψυχές τους. Αντιθέτως όμως εμείς οι Χριστιανοί οφείλουμε να είμαστε «φρόνιμοι ὡς οἱ ὄφεις καὶ ἀκέραιοι ὡς αἱ περιστεραί. (Ματθ. ι’. 16), να συγχωρούμε, να παραδειγματιζόμαστε από τους βίους των Αγίων μας, οι Οποίοι δεν φοβήθηκαν να σταθούν μπροστά σε Βασιλείς και Ηγεμόνες για την Πίστη τους και να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού!

orthodoxianewsagency.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

NASA: Σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο χρωμάτισε το ηλιοβασίλεμα στον Άρη

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πέτρος Τατούλης: Στόχος μας η αξιοποίηση της Στυμφαλίας

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα κόμματα και οι υποψήφιοι σε όλη την Κορινθία

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ισθμός Κορίνθου: Πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Βρίσκεσαι στην Πελοπόννησο και νομίζεις πως είσαι στη Ζάκυνθο

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο Same84 στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου για το πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ