korinthos24.gr
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ-3-800x400-1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Διάσχιση Γερανείων την Κυριακή 10/09

Κοινοποίηση

Ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ οργανώνει, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου εξόρμηση ορειβατικής πεζοπορίας στα Γεράνεια όρη (διάσχιση).
Η πορεία ξεκινάει από την μονή του Οσίου Παταπίου, ανηφορίζουμε ήπια για το παλαιό μοναστήρι του Αποστόλου Παύλου και από εκεί στην κορυφή ¨Πίντιζα¨ (1032 μ). Αφήνοντας πίσω την κορυφή και με πρόσωπο προς τον Κορινθιακό Κόλπο, το μονοπάτι φεύγει με κατεύθυνση την κορυφή Παλιοβούνα.. Διασχίζοντας ένα πανέμορφο ρυάκι μέσα στα έλατα ακολουθούμε ύστερα την κόκκινη σήμανση του μονοπατιού έως το «έλατο του Βενιζέλου» στα 1050μ.
.
Η πορεία συνεχίζει διασχίζοντας την ράχη «Κουκουνάρι» και φτάνοντας στην Παναγία Φανερωμένης (760μ.). Από εκεί ακολουθώντας αρχικά μονοπάτι και μετά χωματόδρομο, φτάνουμε στην περιοχή «Παραβίρεζα» όπου και ξεκινά η «σκάλα Γερακίνας», ένα κατηφορικό φαρδύ μονοπάτι που καταλήγει στο χωριό Σχίνος.
Εδώ μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει μπάνιο, καφέ, φαγητό.
.
Ώρες πορείας: 6-6.30
Υψομετρική διαφορά: +600, -1000 μέτρα
Βαθμός Δυσκολίας: Α+
Κόστος συμμετοχής: 10 €.
Ώρα αναχώρησης: 7:30 από τα ¨Περιβολάκια¨ (με λεωφορείο).
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
Στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Παναγιώτη Νικολόπουλο: τηλ.: 694.563.5573
Φανή Πανταζή: τηλ. 693.988.7707
Για AKYΡΩΣΕΙΣ μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μποτάκια πεζοπορίας, Σακίδιο, μπατόν, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, νερό, 2-3 λίτρα.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).

sfedona.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ποντικοί» ξήλωσαν σωλήνες από εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α του Δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων – Συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Το τηλεσκόπιο James Webb ανακάλυψε μια σαρωτική αμμοθύελλα σε έναν μακρινό κόσμο

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

13-04-2023: Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 17.4.2023 έως 23.4.2023)

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κόρινθος: Έκλεψε πάνω από 60 καταλύτες σε λίγες ώρες αλλά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Η “Πνοή Δημιουργίας” εγκαινιάζει την Παρασκευή το βράδυ το εκλογικό της κέντρο στην Κόρινθο

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Δείτε τα αποτελέσματα της A΄ Κατηγορίας Κορινθίας

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ