korinthos24.gr
7-2-5
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΔ.ΚΟΡΙΝΘΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετά τη σύλληψη ήρθε και η προφυλάκιση των ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ!

Κοινοποίηση

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της korinthiannews.gr ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ οι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ που είχαν ρημάξει στις κλοπές- ληστείες την Κορινθία αλλά και άλλους νομούς!

Μεταξύ των κλοπιμαίων σε χρονικό διάστημα περίπου 1,5 μήνα αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 9000 ευρώ και χρήματα περίπου 10.600 ευρώ!!!

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία των αστυνομικών της ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν από καιρό τις κινήσεις τους. Αυτά τα άτομα είχαν βάλει “στο μάτι” κυρίως σπίτια σε περιοχές του Λουτρακίου και της Κορίνθου

Για υπενθύμιση σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα:

«Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Λουτρακίου και Ευρώτα, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει ληστείες, κλοπές και απόπειρες κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας καθώς και στην Σκάλα Λακωνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, ηλικίας 29, 31 και 33 ετών, αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρεις 3 ημεδαπούς.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Λουτρακίου και Ευρώτα, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από την 7.4.2023 έως και την 23.5.2023, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών και κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες το ως άνω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά -2- περιπτώσεις ληστειών σε οικίες που βρίσκονταν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, -1- περίπτωση ληστείας σε οικία στη Σκάλα Λακωνίας, -2- περιπτώσεις κλοπών καθώς και -2- περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες και επιχειρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους, στο Λουτράκι και στην Κόρινθο.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρηματοκιβώτιο, χρυσαφικά και κινητά, η συνολική αξία των οποίων  ξεπερνά τις -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης που φορούσαν κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, καθώς και 3 οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βγήκαν για ψάρεμα στον Κορινθιακό και γύρισαν με καρχαρία τριών μέτρων! (video)

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κορινθία: Προσπάθησε να πουλήσει ακέφαλο μαρμάρινο άγαλμα της θεάς Υγείας και αρχαία νομίσματα αντί 80.000 ευρώ

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σεισμός στην Κόρινθο – Επίκεντρο βορειοδυτικά του Σοφικού

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Motor Oil: Στο 2,19% το ποσοστό ιδίων μετοχών

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Aποκλειστικό-Τρόμος στο νοσοκομείο Κορίνθου: Νεαρός μπήκε με μπιτόνι βενζίνης και απειλούσε τους γιατρούς

Ακύρωση των εξετάσεων PISA στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ