korinthos24.gr
pexels-photo-5238277-1024x683-1-860x574-1
ΔΙΕΘΝΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινητή τηλεφωνία: Πράσινο φως στις ΗΠΑ για κλήσεις μέσω δορυφόρων

Κοινοποίηση

Τo πράσινο φως για την διενέργεια τηλεφωνικών κλήσεων μέσω απευθείας συνδέσεων με δορυφόρους, έδωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η «εκκολαπτόμενη» αγορά αναμένεται να έχει έσοδα αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της SpaceX του Έλον Μασκ και του συνεργάτη της AT&T, AST SpaceMobile.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών(FCC) με ψηφοφορία 4-0 την Πέμπτη ενέκρινε προσωρινά κανονισμούς για την υπηρεσία, οι οποίοι θα επεκτείνουν τη λήψη κλήσεων σε μέρη πέρα ​​από την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι κανόνες δεν θα γίνουν οριστικοί πριν από μια δεύτερη ψηφοφορία που δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

«Παρέχοντας σαφείς κανόνες, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε περισσότερη καινοτομία στη διαστημική οικονομία, επεκτείνοντας παράλληλα την ασύρματη κάλυψη σε απομακρυσμένες, μη εξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες περιοχές», δήλωσε η πρόεδρος της FCC Jessica Rosenworcel πριν από την ψηφοφορία στη μηνιαία συνεδρίαση του οργανισμού στην Ουάσιγκτον. «Μπορούμε να κάνουμε τις νεκρές ζώνες παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Iridium Communications Inc. προσφέρουν εδώ και καιρό συνδέσεις απευθείας μεταξύ φορητών συσκευών και δορυφόρων, χρησιμοποιώντας ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό. Οι νέες υπηρεσίες στοχεύουν να προσφέρουν συνδέσεις με χρήση κινητών τηλεφώνων.

Η τηλεφωνική κάλυψη απευθείας από το διάστημα, φιλοδοξία πολλών ετών, έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Η Musk’s Space Exploration Technologies Corp. σχεδιάζει να δοκιμάσει κλήσεις μέσω τροχιάς φέτος στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με την T-Mobile US Inc., δήλωσε ο Jonathan Hofeller, αντιπρόεδρος εμπορικών πωλήσεων στη μονάδα Starlink του SpaceX, σε συνέδριο στις 13 Μαρτίου.

Ένα αρχικό προσχέδιο του κανονισμού FCC απαγόρευε τη χρήση συχνοτήτων για κλήσεις μέσω δορυφόρου από την AT&T και την startup AST SpaceMobile με έδρα το Ώστιν του Τέξας. Αυτά τα ραδιοκύματα εκχωρούνται στη FirstNet, ένα ασύρματο δίκτυο για υπαλλήλους δημόσιας ασφάλειας που λειτουργεί υπό την AT&T.

Στις αρχειοθετήσεις, τόσο η AT&T όσο και η AST SpaceMobile ζήτησαν από την FCC να επιτρέψει την απευθείας υπηρεσία σε δορυφόρο στα ραδιοκύματα FirstNet, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή της υπηρεσίας.

Ο Scott Wisniewski, επικεφαλής στρατηγικής της AST SpaceMobile, δήλωσε πριν από την ψηφοφορία της FCC ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της χρησιμοποιώντας άλλες συχνότητες.

«Πιστεύουμε ότι οι πρώτοι ανταποκριτές θα πρέπει να καλύπτονται επίσης», είπε ο Wisniewski σε μια συνέντευξη.

Η AT&T αρνήθηκε να σχολιάσει πριν από την ψηφοφορία της FCC, όπως και η FirstNet.

Το 3% του κλάδου
Οι υποστηρικτές της απευθείας σύνδεσης με δορυφόρους σχεδιάζουν να προσφέρουν κάλυψη όταν τα 5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον κόσμο απομακρυνθούν από περιοχές κάλυψης κινητής τηλεφωνίας. Και αναμένουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε μέρη χωρίς καθόλου σήμα κοντινής κυψέλης, όπως σε απομακρυσμένα βουνά ή ακόμα και στη μέση του ωκεανού.

Τα έσοδα σε όλη τη βιομηχανία για τέτοια συνδεσιμότητα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2035, ή περίπου το 3% των συνολικών εσόδων του κλάδου, δήλωσε πέρυσι η GSMA, ένας φορέας της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: ΟΤ.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 31χρονο ΡΟΜΑ παρέσυρε το τρένο και τον τραυμάτισε!

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Συνελήφθησαν 3 ανήλικοι που κυκλοφορούσαν με ¨πεταλούδες¨ με λάμα 10 εκατοστά

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο Κορίνθου -Πόσοι είναι στην εντατική…

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κόρινθος: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω έργων για τον αγωγό φυσικού αερίου

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Πελοπόννησος -Δημοσκόπηση aftodioikisi.gr: Αξιολόγηση κομμάτων, υποψήφιων βουλευτών, Περιφερειάρχη & Δημάρχων

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Aνακοίνωσε ο Σταυρέλης 6 νέους υποψήφιους

OΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Leave a Comment